امروزه دیگر همه «آرنولد شوارتزینگر» را می‌شناسند. کوهی از عضله با اراده‌ای محکم و احساسات تند آمریکایی که حضورش «پایانگر» (terminator) همه چیز می‌تواند باشد حتی انتخابات فرمانداری کالیفرنیا یعنی همان‌جایی که، هالیوود پایتخت صنعت سینما را در خود جای داده است.   جهان سیاست در گذشته نیز شاهد مردان و زنانی بوده است که سعی داشته‌اند با استفاده از توفیقات سینمایی و هنری خود، ارتباط مستقیمی با جهان سیاست بیابند.   «رونالد ریگان» در خلال دهه سی تا پنجاه میلادی در فیلم‌های بسیاری ظاهر شد و در سال 1966 با پیروزی در انتخابات کالیفرنیا وارد دنیای سیاست شد، حیات سیاسی وی با وروود به کاخ سفید در سال 1980 تداوم یافت تا اینکه بیماری فراموشی وی را مجبور به خانه نشینی کرد. «کلینت ایست وود» بازیگر برجسته فیلم‌های وسترن نیز از جمله‌ی این افراد بود لیکن موقعیت سیاسی وی از تصدی شهرداری شهر کارمل در ایالت کالیفرنیا فراتر نرفت.
«سانی بونو» خواننده دهه شصت و هفتاد میلادی نیز از جمله افرادی بود که در سال 1988 با احراز بالاترین میزان آرا در تاریخ شهر «پالم اسپرینگر» شهردار این شهر شد. از جمله موفقیت‌های وی تصویب قانونی در حفظ حریم خصوصی افراد (1997) بود. تصویب این قانون پس از آن صورت گرفت که اعلام شد دلیل مرگ «پرنس دایانا» همسر ولیعهد سابق انگلیس شتاب در فرار از دست خبرنگاران و در نتیجه سانحه تصادف بوده است.
«جسی ونتورا» کشتی‌گیر سنگین وزن، اگرچه بازیگر سینما نبود اما تعلق او به صنعت، تفریح و سرگرمی به نحوی او را در زمره افرادی قرار می‌دهد که توانستند با استفاده از محبوبیت مردمی خود به توفیقاتی دست یابند. ونتورا در انتخابات فرمانداری ایالت «مینه سوتا» به پیروزی رسید همچنان که «گلندا جکسون» برنده دو جایزه اسکار با ورود به مجلس عوام انگلیس (1992) و «جیل براندرت» مجری برنامه تلویزیونی شبکه چهار و بریتانیا موسوم به «شمارش معکوس» به ترتیب توانستند در ورود به مجلس عوام عضویت در کابینه «جان میجر» توفیق یابند.   «فرد گرندی» و «بن جونز» بازیگران مشهور هالیوود نیز از جمله افرادی بودند که به توفیقاتی نظیر همکاران جاه‌طلب خود رسیدند لیکن باید دانست که لزوماً بخت با بازیگران سینما یار و همراه نبوده است. «سیپل شپرد» و «وارن بیتی» از جمله بازیگرانی بودند که از شرکت درانتخابات ریاست جمهوری انصراف دادند و افرادی چون «شرلی تمپل» بازیگر مشهور فیلم‌های کودکان، «نانسی کالپ» و «ال لویس» از جمله کسانی بودند که تلاششان در راهیابی به عالم سیاست با موفقیت همراه نبود.
این بار نیز فضای انتخابات فرمانداری کالیفرنیا
که قرار است در اکتبر (مهرماه) جاری برگزار شود- شاهد حضور افرادی است که می‌خواهند ادامه دهنده‌ی راه بازیگران سیاستمدار پیش از خود باشند. حضور افرادی با طیف‌ها و اهداف‌ متنوع و بعضاً متناقض، حالتی مضحک را نیز به مشخصه منحصر به فرد این دوره از انتخابات بخشیده است علاوه بر آرنولد که به تفصیل از او سخن خواهیم گفت، «مری کری» بازیگر 22 ساله فیلم‌های مستهجن نیز در این رقابت‌ها شرکت کرده است از جمله شعارهای او در این انتخابات منظور شدن مالیات بر جراحی پلاستیک زنان و مبادله سلاح با فیلم‌های ضد اخلاقی برای کاهش میزان جرایم است.
وی با جسارت تمام اعلام کرده که حاضر است مهمانی افرادی که بیش از 5000 دلار به ستاد انتخاباتی او کمک ‌کنند را با کمال میل بپذیرد، زمانی که از «جیسون هیلگسون» مدیر تبلیغاتی او پرسیده شد که چگونه خانم کری حاضر است ساحت یک انتخابات آزاد را به یک دیدار جنسی آلوده کند. وی با قاطعیت این ملاقات‌ها را دیداری عادی معرفی کرد. در هر صورت اگر واقعاً نیز چنین باشد باز نمی‌توان از سخنان «جان گارامندی» صرف نظر کرد که در توصیف انتخابات این دوره گفته است: «این جریان به یک سیرک تبدیل شده است هر روزی که می‌گذرد ما به سوی هرج و مرج بیشتری حرکت می‌کنیم و از مسایل جدی فاصله می‌گیریم». با وجود اینگونه اظهارنظرها، کاندیداها به شکل بسیار جدی در پی کسب بالاترین حد نصاب آرایند در این میان آرنولد 56 ساله، بیش از دیگران به پیروزی خود امیدوار است. او به دلیل اینکه پس از تولد تابعیت آمریکا را به دست آورده است نمی‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند با این وجود در احراز پست فرمانداری ایالت کالیفرنیا عزم راسخی دارد. شوارتزینگر متولد «گراتز اتریش» است وی از سن بیست سالگی تاکنون 13 بار قهرمان زیبایی اندام جهان بوده است. آرنولد در سال 1999 از قصد خود مبنی بر شرکت در انتخابات فرمانداری کالیفرنیا پرده برداشته و به نوعی سعی کرده است تا نظرات خود را در مورد مسایلی مانند مالیات، سیاست خارجی و آموزش مطرح کند.
برخی از تحلیلگران، رابطه گرم و صمیمانه آرنولد با یهودیان را به عنوان شاخص مؤثر در پیروزی وی می‌دانند. یهودیان در کالیفرنیا از قدرت مانور سیاسی، اقتصادی بالایی برخوردارند و آرنولد نیز به دفعات سعی کرده است با حمایت اسراییل، موقعیت خویش را تحکیم بخشد در این راستا وی به همراه شماری از ستارگان هالیوود رستوران (
Planet Hollywood
) را در ساحل «تل آویو» افتتاح کرده است، آرنولد یکی از هماهنگ کننده‌های مؤثر کمک‌های مالی به اسراییل است. وی چند هفته پیش طی ملاقاتی که با «دامن گیلرمان» وزیر خارجه اسراییل داشت با اشاره به مشکلات عدیده‌ای که فراروی دولت یهودی قرار دارد تأکید کرد که مایل است به هر طریق ممکن این رژیم را یاری دهد. رقبای انتخاباتی آرنولد با توجه به نفوذ لابی صهیونیست به نحوی سعی کرده‌اند تا ضمن تخریب رابطه گرم شوارتزینگر با یهودیان کمک‌های آنها را متوجه خود کنند.
در این رابطه چندی پیش برخی مطبوعات پس از 50 سال به استناد مدارک موجود در آرشیو اسناد وین و برلین اعلام کردند که «گوستا» و «شوارتزینگر» (پدر آرنولد) که در اداره پلیس خدمت می‌کرده است به هنگام قدرت گرفتن حزب ناسیونال سوسیالیست
 
به رهبری هیتلر (1938) و مدتی بعد از ورود ارتش آلمان به اتریش (1939) خواستار عضویت در این حزب شده است.
انتشار این اطلاعات که مربوط به سه سال قبل از تولد آرنولد است می‌توانست موقعیت وی را به شدت تحت الشعاع قرار دهد اما حضور مؤثر «خاخام مروین هایر» مؤسس مرکز یهودی «سایمون ویزینتال» مانع از این کار شد.
وی که از دوستان صمیمی آرنولد است گفته بود که «نسل گذشته به دلیل فشارهایی که از سوی نازی‌ها به آنها وارد می‌شد چاره دیگری جز درخواست عضویت نداشتند و تا جایی که ما اطلاع داریم آقای شوارتزینگر در مورد یهودیان کالیفرنیا حسن نیت بسیاری از خود نشان داده‌اند».
قبلاً نیز وقتی فاش شد «کورت والدهایم» رییس جمهور سابق اتریش و دبیر کل پیشین سازمان ملل
که متهم به گرایش‌های ضد یهودی است- با آرنولد رابطه صمیمانه‌ای دارد و حتی وی را به مراسم ازدواجش دعوت کرده است مشکلاتی برای این ستاره هالیوودی به وجود آمده بود، اما وی به دفعات با زیرسؤال بردن «یورگ هایدر» - راست گرای افراطی اتریش و از مخالفان جدی یهودیان- سعی کرد تا نظر گروه‌های ذی نفوذ یهودی را به سوی خود جلب کند.
علاوه بر موضوع «رابطه با یهود» مسأله‌ای که مورد توجه مطبوعات قرار گرفته است «کارنامه مالی» شوارتزینگر است. وقتی در مصاحبه‌ای تلویزیونی از او خواسته شد که وضعیت مالی خود را منتشر خواهد کرد یا نه؟ وی در حالی که به میکرفونی که در گوشش گذاشته شده بود اشاره می‌کرد قصد داشت چنین وانمود کند که سؤال را نشنیده است. این اقدام وی به عنوان حربه‌ای هالیوودی به کرات مورد انتقاد رقبای انتخاباتی وی قرار گرفته است. اسناد مالی که طی روزهای اخیر ارایه شده است نشانگر آن است که این مرد تمام عضله دهها میلیون دلار سرمایه نقدی، سهام‌های متعدد و سرمایه‌گذاری‌های فراوانی را در کارنامه مالی خود دارد. در یکی از این گزارش‌ها آمده است که وی از سرمایه‌گذاران عمده شرکت اسراییلی «سیل گاید» است که در زمینه صنایع نظامی اسراییل فعالیت می‌کند. از دیگر شرکت‌های جهانی که آرنولد در زمره سرمایه‌گذاران آن است می‌توان به شرکت «استراباکس» و «پپسی کولا» اشاره کرد. بنابر اسناد ارایه شده وی در سال 2001 حدود 31 میلیون دلار و در سال 2000 حدود 1/26 میلیون دلار سود مالی داشته است که قسمت عمده‌ این سود سرشار مربوط به فعالیت‌های هنری آرنولد است.
وی طی سال‌های 2000 و 2001 حدود 20 میلیون دلار مالیات و 9/4 میلیون دلار به فعالیت‌های خیریه اختصاص داده است.
شوارتزینگر هم اکنون دارای املاک یک مرکز تجاری به مساحت 93000 مترمربع در «ایالت اوهایو»ست که بایستی مجموعه کتابفروشی‌های وی در «سان دیه‌گو» را به این دارایی‌ها افزود. بنا به گزارش روزنامه «لس آنجلس تایمز» سرمایه آرنولد حدوداً 200 میلیون دلار است در حالی که مشاور مالی وی «پل وشتر» ضمن تأکید بر اینکه آرنولد تمام مالیات‌هایش را پرداخته است ادعا می‌کند که در دسامبر گذشته و به سبب سقوط سهام «یاهو» در بازار بورس یک بار 443200 هزار دلار و بار دیگر 36270 دلار خسارت دیده است.
آرنولد شوارتزینگر علی رغم مشکلات فراوانی که با آن روبروست سعی دارد چندان از شخصیت مستحکم «ترمیناتور» دور نیفتد. وی در نامه‌ای که «جی لینو» مجری مشهور
Night show در شبکه NBC
آن را خواند در حالی که سیاستمداران آمریکایی را خطاب قرار می‌داد بار دیگر عبارت مشهوری که در فیلم ترمیناتور از آن استفاده می‌کرد را تکرار کرد: «یا کارتان را درست انجام دهید یا اینکه به شما می‌گویم: خداحافظ». رقیب جدی آرنولد در این انتخابات «گری دیویس» از حزب دموکرات و فرماندار کنونی ایالت است که آرنولد در مورد وی گفته است: «می‌دانم که برخی اتهامات زیادی زده‌اند، آنها به دروغ مرا فاقد صلاحیت و مردی مبتلا به فساد اخلاقی دانسته‌اند اما بدانید «گری دیویس» در فرمانداری کالیفرنیا آنقدر که در تهمت زدن مهارت دارد جسور و با کفایت نیست.» او افزود: «سیاستمداران کالیفرنیا را به خاک سیاه نشاندند و گری دیویس بیش از دیگران مقصر است».
آرنولد در این انتخابات بیش از گذشته به پیروزی می‌اندیشد همسر وی، «ماریا شرایور» از گزارشگران برجسته
NBC
(خواهرزاده «کندی» رییس جمهور سابق آمریکا)، «جرج شولتز» وزیر خارجه ریگان، «راب لئو» بازیگر سریال «کاخ سفید»، «ورون» میلیاردر آمریکایی و «کارل روو» از مشاوران برجسته بوش که علی رغم تکذیبیه «اندرواچ کارد» رییس دفتر کاخ سفید از سوی بوش فعالیت‌های تبلیغاتی آرنولد را رهبری می‌کند همگی از جمله حامیان این فرد اتریشی الاصلند. پیروزی آرنولد برای بوش و همراهان جمهوری‌خواه‌اش اهمیت بسیار دارد زیرا اگر فرمانداری ایالت کالیفرنیا با 54 رأی «دکترال» به دست یک جمهوری‌خواه محبوب بیفتد، شانس بوش در انتخابات ریاست جمهوری (2004) به میزان زیادی افزایش می‌یابد. این موضوع به حدی برای بوش اهمیت دارد که وی ناچار شد هر چند کوتاه به این نکته اشاره کند که «آرنولد می‌تواند فرماندار خوبی برای کالیفرنیا» باشد. عاقبت انتخابات کالیفرنیا برای ایران از آن جهت که ممکن است در صورت ابقای بوش در سمت ریاست جمهوری تلاش وی در اقناع اعضای شورای امنیت برای صدور قطعنامه علیه ایران به ثمر بنشیند، حایز اهمیت بسیار است.
در هر صورت بایستی اذعان داشت که علی رغم حمایت‌های بسیاری که از شوارتزینگر می‌شود آینده سیاسی وی چندان هم روشن و امیدبخش نیست به هر حال وی در مناظره تلویزیونی که قرار است با گری دیویس داشته باشد بایستی به صراحت برنامه‌های خود را برای جبران کسری بودجه 38 میلیارد دلاری ایالت کالیفرنیا اعلام کند، توضیح دهد که چگونه تناقض میان طرفدارانی از محیط زیست و سفارش دادن اتومبیل هامر به شرکت «جنرال موتورز» علی رغم میزان بالای آلودگی این اتومبیل را حل کرده و ضمن دفاع از شعارهای قبلی خود در مبارزه با گسترش سلاح در ایالات متحده و حمایت از سقط جنین به طرفدارانش توضیح دهد که چرا برخی از افراد برجسته جمهوری‌خواه نظیر «راش لیمباف» طرفداری وی از جمهوری‌خواهان را بیشتر شبیه شوخی می‌داند.

توضیحات:   1- سایمون دیزنتال از مراکز پژوهشی یهودی است که در زمینه شناسایی مراکز و افراد ضد یهود و تحت فشار گذاشتن آنها فعالیت می‌کند.
 منابعی که در تهیه متن مورد استفاده قرار گرفته است عبارتند از:           

 سایت B.B.C    ؛ روزنامه واشنگتن پست    ؛ البوابه ؛    میدل ایست    ؛   عرب آنلاین   ؛    لس آنجلس تایمز    و روزنامه ... مقاله آقای بهمن دراشفا

نوشته: سعید آقاعلیخانی مندرج در نشریه تابان - چاپ قزوین   

 منبع:      http://archiv.iran-emrooz.de/world/1381/saeedagh820702.html